Дата публікації:
14 травня 2023
Кількість переглядів:
278
Поділитися:

Проф. Віталій ІВАНОВ, завідувач кафедри ТМВІ на запрошення FlexSim InterMarium Sp z o.o. 10 травня 2023 року зустрівся з керівництвом компанії у Кракові (Польща). Під час робочої зустрічі обговорили результати впровадження програмного забезпечення в навчальний процес підготовки студентів за освітніми програмами "Технології машинобудування" та "Металорізальні верстати та системи". Президент компанії доктор Witold CEMPEL закцентував, що компанія завжди підтримує ініціативи університетів та готова сприяти всебічній підтримці щодо вдосконалення інженерної освіти.

Особливу увагу зустрічі було зосереджено на нових можливостях, які надає компанія, і побудові дорожньої мапи подальшого співробітництва. Як зазначив, директор з міжнародного співробітництва Krystian KOGUT, Сумський державний університет є стратегічним партнером, і ми знаходимо нові інструменти підтримки, особливо це важливо саме зараз під час воєнного стану.

Окремим напрямком зустрічі стала презентація нової книги, розробленої Krzysztof Andrzej JURCZYK. Віталій ІВАНОВ повідомив: "Із радістю приймаю нову книгу і передаю у бібліотеку Сумського державного університету, щоб наші студенти мали доступ до найновіших освітніх ресурсів".

Змістовні дискусії з віце-президентом Dawid DABAL та інженером Patryk ZUCHOWICZ щодо ролі моделювання виробничих процесів та віртуальних симуляторів для сучасного машинобудувння сприятимуть імплементації таких підходів в інженерну освіту кафедри ТМВІ, зокрема вищезгаданих освітніх програм.

Нагадаємо, що перше знайомство з програмним забезпеченням FlexSim відбулося ще в 2019 році під час реалізації програми академічної мобільності Erasmus+. Тоді доктор Славомір ЛУЩИНСЬКИ з Технологічного університету м. Кельце (Польща) прочитав освітній курс щодо функціональних можливостей FlexSim для галузі машинобудування.