Дата публікації:
15 квітня 2023
Кількість переглядів:
310
Поділитися:

14 квітня відбулася зустріч студентів кафедри ТМВІ, що навчаються за бакалаврськими та магістерськими освітніми програмами «Технології машинобудування» (спеціальність 131 «Прикладна механіка»), «Металорізальні верстати та системи» (спеціальність 133 «Галузеве машинобудування»), «Якість, стандартизація та сертифікація» (спеціальність 175 «Інформаційно-вимірювальні технології») з представником компанії WAGO GmbH & Co. KG (Німеччина), Дмитром Адаменко.

У рамках зустрічі зокрема обговорювались питання проходження студентами зазначених освітніх програм виробничих та переддипломних практик, стажування на підприємствах компанії WAGO GmbH & Co. KG.

Дмитро Адаменко, виконавчий асистент Головного технічного директора компанії WAGO наголосив на важливості інженерної освіти для сучасного суспільства та промисловості зокрема, розповів про можливості виробничої практики для студентів та ознайомив зі структурою компанії та її діяльністю. Також було представлено напрямки проєктів, над якими можуть працювати студенти під час практики. Учасники зустрічі отримали можливість поставити запитання та отримати відповіді від представника компанії.

За словами проф. Віталія Іванова, завідувача кафедри ТМВІ, співробітництво Сумського державного університету і всесвітньовідомого виробника дозволить вдосконалити практико-орієнтовану підготовку студентів технічних спеціальностей, що сприятиме підвищенню якості освіти.

Дмитро Адаменко відмітив, що Сумський державний університет є першим і єдиним ЗВО України, з яким компанія розпочинає співробітництво. Цей вибір обґрунтовано якістю наукових результатів і підготовкою висококваліфікованих фахівців, здатних вирішувати складні інженерні завдання для промисловості.

Нагадаємо, що компанія WAGO є відомим виробником електротехнічного обладнання та промислових рішень, тому виробнича практика у цій компанії може бути важливим кроком у кар'єрному зростанні студентів технічних спеціальностей.