Дата публікації:
02 жовтня 2023
Кількість переглядів:
104
Поділитися:

29 вересня 2023 р. відбулась підсумкова зустріч в рамках проходження курсів підготовки фахівців з фізико-механічних випробувань. Курси проходили з 25 по 29 вересня 2023 р. на базі Регіонального навчально-методичного та науково-консультаційного центру «Технологія» Сумського державного університету.

Кафедра технології машинобудування, верстатів та інструментів була представлена викладачами: Олександр ІВЧЕНКО, Артем ЄВТУХОВ, Анна НЕШТА, Андрій ДОВГОПОЛОВ, Віталій КОЛЕСНИК, Сергій НЕКРАСОВ, та студентами: Михайло ІЛЮХІН, Денис СОЛОВЙОВ, Роман МОВЧАН, Анатолій ЗАМІХОВСЬКИЙ, Максим КУЛЕШОВ.

Представники РЦ «Технологія», доценти кафедри комп’ютерної механіки ім. М. Марцинковського Євген САВЧЕНКО та Дмитро ЖИГИЛІЙ під час проведення курсів провели навчання та атестацію слухачів за темами:

  1. Класифікація механічних випробувань матеріалів.
  2. Статичні методи оброблення результатів механічних випробувань та сучасні підходи до формування звітів за ними.
  3. Нормовані методи визначення твердості матеріалів.
  4. Статичні випробування на розтягування.
  5. Статичні випробування на стискання та згинання.
  6. Механічні властивості матеріалів під час удару.

За результатами навчання усі викладачі та студенти взяли участь в реальних випробуваннях матеріалів на замовлення підприємств Сумського регіону та одержали відповідні сертифікати про проходження курсів підвищення кваліфікації «Фахівець з фізико-механічних випробувань».