Дата публікації:
30 грудня 2022
Кількість переглядів:
186
Поділитися:

30 вересня 2022 року відбувся воркшоп «Новий стан європейських нанотехнологій та досліджень нанобезпеки в період зеленого переходу» у онлайн форматі для викладачів, бакалаврів, магістрів, апірантів та науковців (22 учасники).

З вступним словом виступив проф. Костянтин Дядюра, який розповів про можливості напряму Жан Моне програми Erasmus+ для підтримки української академічної спільноти. На вебінарі були також представлені «Основні рекомендації щодо нанобезпеки в лабораторії (для студентів, аспірантів, наукових працівників та керівників, які проводять експериментальні дослідження з використанням та/або синтезом наноматеріалів)».

Доц. Людмила Гребеник виступила з доповіддю «Нанотехнології та нанобезпека. Нова хімічна стратегія щодо чистого токсичного середовища. Наноматеріали в REACH і CLP. Відповідальний розвиток нанотехнологій. Нанобезпека в Європі: елементи стратегії. Європейські та міжнародні стратегічні документи у сфері нанобезпеки».

З деталями події можна ознайомитись на сайті громадської організації CSAET, яка забезпечує інформаційну підтримку проекту, за посиланням.