Дата публікації:
30 січня 2022
Кількість переглядів:
196
Поділитися:


Завершилося стажування аспірантів кафедри ТМВІ за програмою NSP (Національної стипендіальної програми Словацької Республіки) у Технічному університеті Кошице у м. Прешов. Ілля КОСОВ проходив стажування за темою «Експерементальні дослідження точності та продуктивності обробки деталей типу шатуни в гнучких верстатних пристроях за допомогою роботизованих систем», а Микита КОСОВ за темою «Розробка гнучких верстатних пристроів для багатокоординатної обробки деталей типу вилки».

"Кафедра виробничих технологій Технічного університету Кошице, що розташована у місті Прешов максимально сприяла нашим дослідженням протягом нашого стажування", - відмітили аспіранти.

В рамках стажування аспірантам було виділено особистий кабінет з необхідним комп’ютерним забезпеченням та доступом до міжнародних архівів, було надано можливість відвідати наукові та навчальні лабораторії кафедр промислової інженерії. Це дозволило максимально поглибитись у суть дослідження. Також під час стажування університет організовує різноманітні заходи для ознайомлення з університетом, Словаччиною в цілом, а також її культурою. Наприклад, було організовано онлайн екскурсію по Словаччині «Zoom to Slovakia: Life and Research»

Микита та Ілля зазначають: "Стажуюємося у Кошицькому університеті вже вдруге. Можемо сказати що це дуже важливий досвід в роботі науковця. Як проходить навчання у європейських наукових закладах необхідно побачити кожному студенту або аспіранту. Європейський досвід нові можливості і перспективи. Стажування в Технічному університеті Кошице на факультеті виробничих технологій в місті Прешов неабияк допомогло у роботі над бакалаврською роботою 4 роки тому, а зараз це стажування сприяє написанню кандидатських десиртацій. Тож радимо всім брати участь у різноманітних міжнародних програмах мобільності!"