Дата публікації:
08 серпня 2021
Кількість переглядів:
356
Поділитися:

Завершено программу академічної мобільності студента групи ТМ-81/1 Максима БЕСЕДІНА, яку реалізовано у рамках програми Erasmus+ на базі Політехнічного університету Тімішоара (Румунія).

Максим залюбки поділився своїми враженнями: "Цей цікавий шлях розпочався наприкінці березня, я прибув до Румунії як один із останніх серед усіх студентів Erasmus. До мого приїзду я два місяці навчався в онлайн режимі з України. Відповідно до пандемічної ситуації у світі, всі мої курси проходили в онлайн форматі, але це не було проблемою, тому що кожен викладач був готовий мені допомогти. Мої викладачі підготували багато матеріалів англійською мовою спеціально для мене, щоб я міг навчатися самостійно. Протягом усього мого навчального процесу я завжди міг зв’язатися зі своїми викладачами та задати деякі питання, ми обговорювали різні теми через відеозв'язок. Крім того, під керівництвом одного з моїх професорів я підготував наукову статтю для студентського симпозіуму, і ми посіли перше місце серед інших студентів. Безумовно, я отримав досить багато нових знань у різних галузях навчання, побачив нові практики та підходи до вирішення деяких завдань.

Чесно кажучи, соціальна сторона програми Erasmus вразила мене набагато більше, ніж академічна, тому що це був абсолютно новий досвід для мене, що я так довго перебував за кордоном. Я познайомився з десятками нових людей з усього світу. Франція, Італія, Грузія, Туреччина, Німеччина, Молдова, Перу, Іспанія, Македонія, Марокко, Єгипет, Швейцарія тощо. Усі іноземні студенти тут особистості з абсолютно різним досвідом, світоглядом, культурою, принципами життя, віку та, звичайно, рідними мовами. Тим не менш, усі були відкритими і готовими будувати міцні дружні відносини один з одним. Наприклад, я був дуже здивований, коли потрапив у компанію французьких студентів, тому що переважно вони розмовляють рідною мовою, ми з різних куточків світу, але, незважаючи на всі ці фактори, ми стали чудовими друзями і проводили чимало часу разом. Майже так само я знайшов чимало друзів серед студентів з Грузії, Італії, Румунії та Бразилії. Я навіть не міг уявити собі все це рік тому, і я дуже радий, що це сталося. Тепер у мене є величезна кількість друзів у багатьох країнах, ми підтримуємо наш зв'язок і, звичайно, запрошуємо один одного до нас у гості.

Підводячи підсумок, я можу точно сказати, що мій Erasmus у Румунії - найкраще, що було у моєму житті. Десятки нових друзів, багато емоцій і спогадів на все життя. Erasmus - це абсолютно інше життя або навіть інша планета. Ви тут усього декілька місяців, коли повертаєтесь додому, ви продовжуєте наполегливо працювати на шляху до досягнення своїх цілей, але ви все ще пам’ятаєте цей чудовий час перебування зі своїми міжнародними друзями. Я шкодую лише про те, що не брав участь у програмах академічної мобільності раніше."