Дата публікації:
29 жовтня 2021
Кількість переглядів:
330
Поділитися:

На запрошення приймаючої сторони Віталій Іванов, Юлія Денисенко (кафедра технології машинобудування, верстатів та інструментів) та Іван Павленко (кафедра комп'ютерної механіки ім. Володимира Марцинковського) представили можливості  Науково-навчального центру промислового інжинірингу факультету ТеСЕТ на "Smart Production Labs Network" Bootcamp.

Даний захів відбувся 11-13 жовтня у Технологічному університеті м. Кельце, Польща, де разом із колегами з університетів Польщі (д-р Юстина Трояновська), Словаччини (проф. Йожеф Заяць, проф. Ян Пітель, д-р Йожеф Гусар), Данії (проф. Оле Мадсен) та вітчизняних університетів (проф. Володимир Тонконогий із Національного університету "Одеська політехніка" та д-р Микола Мельничук із Луцького національного технічного університету), а також із представниками промисловості - компаній "FESTO" (Артур Алексейчук) та "InterMarium" (Кристіан Когут) долучилися до обговорень щодо сучасних досягнень і тенденцій у галузі інтелектуального виробництва та імплементації стратегії Industry 4.0.

Однією з родзинок заходу стала презентація дослідницької інфраструктури Центру науки, досліджень та інновацій - CENWIS. Слід відзначити, що лабораторія моделювання інтелектуальних виробничих систем, можливості якої презентував керівник лабораторії Славомир Лущинськи, а також лабораторії факультету менеджменту та комп’ютерного моделювання, факультету мехатроніки та механічного машинобудування, факультету електротехніки та Центру лазерних технологій металів це платформа для реалізації найамбітніших задач для сучасного машинобудування. За словами учасників заходу це була плідна співпраця! Спільно з колегами розроблено план дій щодо підготовки спільних проєктних пропозицій на наукові грантові проєкти.