Дата публікації:
17 листопада 2021
Кількість переглядів:
304
Поділитися:

Аспірант кафедри ТМВІ Владислав Андрусишин завершив наукове стажування за темою «Розробка проблемно-орієнтованої класифікації захоплювальних пристроїв промислових роботів» в Жилінському університеті в рамках Національної стипендіальної програми Словацької Республіки, що тривало 3 місяці.

Наукове стажування дозволило проаналізувати сучасні методи проектування захоплювальних пристроїв, їх конструкції а також зв'язок між елементами захоплювальних пристроїв та параметрами деталей. Аспіранти та викладачі кафедри автоматизації та виробничих систем жилінського університету залюбки ділилися своїм професійним досвідом. Наприклад, професор кафедри Vladimir Bulej провів лекції щодо застосування систем машинного зору, особливостей дельта роботів та ознайомив з перспективними роботами в області робототехніки. Аспірант Vladimír Stenchlák провів лекцію щодо основ машинного навчання та основ роботи в ПЗ MatLab. Також стажування допомогло ознайомитися з навчальним процесом в Словаччині включаючи захист кваліфікаційних робіт аспірантів.

Владислав прокоментував своє наукове стажування: "Це стажування надихнуло мене на більш продуктивну роботу, зявились нові інтереси, наприклад, робота з машинним навчанням. Вихідні дні можно було присвятити подорожам по Словаччині чи спілкуванню, що також вам дасть позитивні емоції. Всім студентам та аспірантам я раджу перебороти сумніви та все ж таки спробувати подавати заявки на наукові стажування та у випадку схвалення заявки не соромитися та заводити нові знайомства та намагатись отримати нові знання."