Дата публікації:
02 березня 2024
Кількість переглядів:
59
Поділитися:

29 лютого 2024 р. відбувся круглий стіл для студентів-учасників щорічної літньої школи за спеціальністю «Біомедична інженерія», організованої на базі Національного університету «Одеська політехніка» (м. Одеса, Україна).

Порядок денний - Європейська Зелена угода. Нова хімічна стратегія створення безтоксичного навколишнього середовища. Наноматеріали в REACH і CLP.

Обговорення за круглим столом були присвячені Європейській зеленій угоді з акцентом на екологізації політики ЄС та комплексі заходів, спрямованих на перетворення Європи на кліматично нейтральний континент до 2050 року. Особливу увагу було зосереджено на наслідках недбалого ставлення до природних ресурсів та шкоди від неконтрольованого використання продуктів хімічної промисловості, у тому числі наноматеріалів. У лекції були окреслені основні напрямки хімічної стратегії ЄС та положення REACH і CLP щодо розробки, виробництва та утилізації наноматеріалів. У контексті обговорених питань обговорено Стратегію переходу України до сталої хімічної промисловості.

Подія відбулася в рамках проекту EUNanoGreen (Project name: "Responsible development of nanosafety as the contribution to the European Green Deal" Project acronym: EUNanoGreen
Coordinator contact: Diadiura Kostiantyn, Sumy State University)